GEVA-NET System Automatizimi per Hoteleri

Sistemi GEVA- Net – Hotel Building Managment eshte nje system bashkekohor per kontrollin funksionimit te dhomave dhe ambjenteve te perbashketa dhe levizjeve te njerezve, kontrollin e konsumit te energjise, automatizimi i funksionimit te objektit, kontrolli i temperaturave dhe i zjareve, shitja e sherbimeve te ndryshme dhe ne pergjithesi ON-LINE kontroll ne kohe reale te funksionimit te hotelit ne kompjuterin qendror te hotelit dhe rrjetit Ethernet (TCP/ IP).

Funksionimi mbeshtetet mbi teknollogjine RF-ID qe perdor microcipa special te vendosura ne kartat e klienteve, te personelit etj.e cila shkemben te dhena me lexuesit e dhomave, dhe ambjenteve te tjera te kontrolluara te hotelit cdo here qe gjendet ne distancen e transmetimit te sinjalit nga lexuesit.
Distanca e transmetimit eshte 5 cm nga lexuesi duke vepruar me nje afrim te lehte pa paraqitur problem lageshtire sepse nuk ka kontakt fizik elektrik. Nuk nevojitet brave e vecante, por vetem vendosja e gjuhezes elektrike.

Modulet qe montohen ne kuadrin elektrik te dhomes apo ambjenteve te tjera te perbashketa kane pajisje rrjeti Ethernet 10Mbps per ON-LINE komunikimi me serverin qendror dhe kompjuterat e tjere “ klient “ ne recepsion apo ambjente te tjera nepermjet programit te administrimit GEVA-NET . Pervec funksionimit te kontrollit qendror funksionon edhe ne menyre autonome ne rast nevoje (off-line operation).

Ky sistem me perqendrimin e madh te vecorive dhe funksioneve qe afron , eleminon koston e larte te montimit te sistemeve qe nuk bashkepunojne midis tyre . Me nivelin e larte te administrimit te konsumit te energjise realizon ulje shume te madhe te konsumit te saj , rrit jetegjatesine e pajisjeve, dhe behet nje teknollogji moderne e domosdoshme per funksionimin e hoteleve .
Ky sistem mund te lidhet ne rrjet edhe me Wi-Fi me perdorimin e modulit Geva-Net – Wi

CILESITE

Hapja pa zhurme e portes

Me afrimin e kartes te lexuesi i jashtem i dhomes aktivizohet gjuheza elektrike e portes per 4 sec, ndizet treguesi Door open dhe ndizet ndricimi i dhomes per 1 min . Pajisja e kontrollit te dhomes ushqen gjuhezen elektrike te portes me tension te vazhduar ne menyre qe te mos krijohet asnje zhurme.

Kontrolli i konsumit te energjise

Me vendosjen e kartes ne lexuesin e brendshem, ndricimi dhe kondicioneri mbeten te aktivizuara per aq kohe sa pajisja e kontrollit te lexoje karten . Me largimin e kartes nga lexuesi, ndricimi dhe kondicioneri caktivizohen per 1 min. Sistemi permban rele ngarkese 30 A per konsume te ndryshme dhe rele ngarkese 16 A per kondicionerin.

Kontroll i pavarur i air-condition

Ne dhomat e zena sistemi lejon funksionimin e kondicionerit vetem kur dritaret apo dyert e ballkoneve jane te mbyllura. Lejon funksionin e kondicionerit me porten e ballkonit apo dritaren te hapur per tre minuta , kohe e nevojshme per ajrimin e dhomes apo per te dale ne ballkon ose anasjelltas. Nese porta e ballkonit apo dritarja mbeten te hapura per nje kohe te gjate, atehere kondicioneri caktivizohet derisa ato te mbyllen. Gjithashtu sistemi afron mundesine e komandes se nje kondicioneri te dyte ne rastin e suitave, apo dhomave dyshe familjare.

Treguesi local i gjendjes se dhomes 

Te gjitha funksionet dhe gjendja e dhomave duket te llampat led te lexuesve te jashtem dhe te brendshem te dhomave.

Aktivizimi i portave: Llampe jeshile “Door opener/Alarm “ per 10 sec.

Dhome e zene: llampe jeshile “ Room occupied “.

Mos me shqetesoni: llampe e kuqe “ Do not disturb”.

Porta e ballkonit e hapur ne dhome te lire : pulson shpejt llampa “ Door opener/Alarm “. 

Shume perdorues per dhome

Sistemi njeh dhe lejon perdorimn deri ne 6 karta klienti per dhome si dhe karta te ndryshme me te drejta te kufizuara perdorimi psh. Pastruese, mirmbajtes, master cleaner etj. Pra mund te japim me shume se nje karta –celes ne rastin e suitave.

Mos na shqetesoni (Do not disturb)

Klienti i dhomes mund te aktivizoje sherbimin “ mos me shqetesoni “ duke shtypur butonin perkates te lexuesit te brendshem te dhomes . Pra ndalohet hyrja e kamarjeres ose pastrueses ne dhome . ( Per ceshtje sigurie funksioni “do not disturb “ mund te caktivizohet me kart master te hotelit ).

Ndricim nate

Te gjithe lexuesit e jashtem dhe te brendshem te sistemit ndricohen ne pjesen e siperme me drite te theksuar blu nate qe lehteson klientet kur llampat jane te fikura ne dhoma apo koridore 

Funksioni i urgjences (emergency by-pass)

Ne rast difekti modulet COMBO qe vendosen ne kuadrin elektrik kane funksionin by pass i kontrolluar nga celes i vendosur mbi pajisje qe aktivizon ndricimin dhe kondicionerin 

Funksionimi kur nderpritet korenti (power safe mode)

Modulet kane funksion nepermjet baterise se jashteme 0,8ΗΑ (optional) me kalim automatic ne rastin e nderprerjes se korentit dhe kontroll te karikimit.

Kalimi ne hyrjen qendrore ose ambiente te tjera te tjera

Module te tjere COMBO, programohen si hyrje qendrore , parking , etj. Mund teperdoren ne ambjente te ndryshme te hotelit

Kategori klientesh – sherbime te parapaguara

Kartat mund te programohen sipas nevojave te cdo hoteli akoma dhe per sherbime te parapaguara dhe perdorimi apo jo nga klientet i ketyre sherbimeve si psh . hyrje ne gjimnastirio , sauna , hamam etj. neqofte se ato jane me pagese ekstra

FUNKSIONE NEPERMJET RRJETIT DHE SOFTWARE GEVA-NET SERVER (Multiuser)

ALARM : Zjari – Sos banjo – Ngacmim portash – Porta ballkoni – Dritaresh – Temperaturash te larta . Hyrja ne dhoma ne varesi te kufive te oreve te programuara . Te drejta ose jo ne sherbime dhome si (air-condition, pay-tv, spa , etj). Kontroll automatic ne cezma elektrike me uje te ngrohte –ftohte te dhomave , ndricimit te nates etj . Percaktimi i pajisjeve Geva-Net COMBO, si pajisje automatizimi ( per katet , godinen etj ). Aktivizimi – caktivizimi i funksionimit te automatizimit te dhomave ose koridoreve , me program kohe ditor , me hyrje dalje klienti ne dhome , program ajrimi me kohe etj. Tregues temperature , per cdo dhome , vendosje limetesh temperature , kontrolli i temperatures ne dhomat qe jane bosh. Kontrolli i pastrueses – mirembajtesve. Diktimi i vendodhjes se kamarierave – mirembajtesve , kalendar ngjarjesh , difektesh , mirembajtjesh etj . Informimi i nderprerjes dhe ardhjes se korentit . Te dhena : per gjendjene dhomave ( e lire –e zene –e paster – per pastrim – po pastrohet – kerkohet mirembajtje – jashte funksioni – shenim mirembajtje etj ) . Te dhena per mbajtjen e dhomes . Kontroll mini bar. Mekanizem kerkimi klientesh , shfaqje ne ekran ne menyre urgjente e ngjarjeve ( psh. Tentative vjedhje , zjar , nderprerje korenti etj. ) Kujtese per ardhjet e klienteve , mbarimi i qendrimit para ores se check-out ,message waiting text. Hapja e portes se dhomave edhe nga recepsioni . Administrimi i hyrjes ne Internet kohe pagese apo sasi perdorimi (kerkohet program shtese GEVA-INTERNET dhe Server i vecante). PMS.Lidhje me programe te vecante si Front-office nepermjet FIAS interface. Mundesi krijimi liste mberitje ose ngarkimi nga Front-office nepermjet FIAS interface. Mundesia parapergatitje kartash group, para dates se mberitjes. Nderim dhomash , thjesht me shtypjen e nje butoni . Lidhja e dy dhomave me njera tjetren ( suita ) . Dhoma me porte te jashteme te perbashket . Virtual Rooms per krijimin e kartave per perdorimin vetem te sherbimev POS te hotelit. Shared Rooms & dhoma personeli. Historiku i hyrjeve ne dhoma nga klientet , pastrueset , mirembajtesit etj . Mundesia e abdetimeve te programit te modulit Geva-Net , ne pune ( te gjitha opsionet e reja mund te pershtaten pa patur nevoje per ndrim hardware). Abdetim i Software qendror me versione te reja . Mundesia e montimit te stacioneve client Geva-Net ne Η/Υ ne zona te ndryshme te hotelit dhe lidhja e programeve te ndryshme , programuesve te kartave etj. Arshiva te kompletuara -mekanizem kerkimi . Printimi i gjendjes se dhomave , listes se dhomave per pastrim , listes se dhomave per mirembajtje dhe hollesi te mirmbajtjes , listes se personelit , lista IP & Mak address etj).

Your Cart

No products in the cart.

Free shipping on all orders over $75
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • Price
  • Description
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Krahaso