IPTV per Hotele dhe sherbimet e Entertainment Solutions

Vitet e fundit te gjitha hotelet e reja 4 & 5 yje zgjedhin sistemin IPTV per te trasmetuar kanalet televizive dhe sherbimeve te tjera dhe po keshtu te njejten zgjidhje bejne edhe hotelet e vjetra te kesaj kategorie te cilat bejne rikonstruksion te objektit dhe ndryshim te pajisjeve dhe sherbimeve te tyre.
Entertainment Solutions eshte nje IREP (In Room Entertainment Provider) dhe ka paketa te kompletuara per cfar ka nevoje nje hotel qe kerkon IPTV dhe sherbime te avancuara per klientet e vet.

Kompania “GEVA Elektronik “partner i “IDComs“ perfaqeson ne Shqiperi familjet me te medha teknologjike (IKUSI, PROMAX, SMiT, Vector, BestCom etj), duke patur nje pervoje te gjate mbi pesembedhjet vjecare ne zbatimin e teknollogjive te reja ne fushen e sistemeve qendrore te antenave per objektet e medha dhe hotelet si dhe rjetet e IPTV dhe sherbimeve ne hotele, siguroi perfaqesimin e Entertainment Solutions (ES), kompanise me te madhe ne dhenien e zgjidhjeve maksimale per “Hospitality market“. ES jep zgjidhje te cilat jane njekohesisht me te mirat ne tregun nderkombetar por edhe me ekonomiket dhe krijon si dhe jep mbeshtetjen kryesore te funksionimit te ketyre paketave.Per hardware qe perdoren ES bashkepunon ngushte dhe eshte partner me kompanite e rendesishme dhe me te besueshme te tregut si: IKUSI per pjesen e pajisjeve HeadEnd te sistemit, si dhe me DELL, Hewlett-Packard per pajisjet e serverave, ethernet switches etj.

Persa i perket permbajtjes se filmave ne VoD bashkepunon me bankat e filmave dhe kompanite e prodhimit te Hollywood. Eshte per tu shenuar se me e rendesishmja per rrjetet e IPTV ne hotele, spitale etj. jane sherbimet e shumta. Kur nje hotel kerkon IPTV, nuk e kerkon thjesht per shperndarjen e kanaleve televizive, te cilin mund ta beje me metodat klasike me kabllot e zakonshem televiziv dhe me kosto relativisht me te ulet. Kur nje hotel kerkon IPTV dhe sherbime, ne fakt kerkon nje system te dyanshem interakiv, nepermjet te cilit do te fitoje nje mardhenie me cilesore me klientin e tij do ta lere shume te kenaqur dhe brenda ketij bashkepunimi do te krijoje fitime shtese.

Sherbimet interactive baze 
Pervec ndertimit te HeadEnd, server, switches dhe software te cilat jane te domosdoshme ne nje hotel per funksionimin e rregullt te sistemit (administrimi qendrori i STB-ve te klienteve dhe te organizimit te kanaleve) per te funksionuar lehte dhe pa te papritura nje system IPTV, sherbimet kryesore qe i nevojiten patjeter nje hoteli nga nje system integral IPTV jane: welcome message, view bill, express check out, room service, orders, virtual shop etj, bashke me funksionimin komplet te internetit nepermjet televizorit ne nje game te gjere aplikacionesh si: Facebook, Tweeter, Skype, YouTube dhe shume te tjera, plus informacion per kohen, bursat, etj. Sistemi behet paralelisht nje menyre cilesore reklame me nje paraqitje te shkelqyer dhe dinjtoze te te gjitha sherbimeve te hotelit por edhe bizneseve jashte hotelit me zgjedhje te permbajtjeve te ndryshme ne televizoret e dhomave nga ata te ambjenteve te perbashketa te hotelit.

Sherbime te avancuara Keto sherbime te avancuara permbajne: – VoD me 144 filma qe cfaqen per here te pare (box office), plus 144 me permbajtje adult, – WiFi & internet ne dhoma nepermjet access point ne STB-te me te cilin punon sistemi IPTV, – transferimi i cdo program qe ben televizori ne te gjithe tablets Android/iOS & smartphones – mundet akoma qe te shikoje dikush filma nga VoD ne pool bar pershembull ose te perdore cdo sherbim baze qe do ne iPad-in e tij pa qene nevoja te jete ne dhomen e tij dhe shume te tjera.

Ka akoma shume sherbime qe mund te referojme ketu, por ja vlen ama te theksojme se sistemi eshte modular, duke lejuar te klienti qe ta formoje analoga me kerkesat dhe mundesite e tij modulet qe ka nevoje sot dhe shtuar neser cfar te deshiroje ne te ardhmen.
Nje tjeter vecori karakteristike e sistemit eshte se ka nje user interface (Zafiro) te vecante per administratorin, ndersa lidhja me PMS e hotelit eshte gati nga ES per te gjithe programet qe ka ne treg.

Pershtatja me televizoret e vjeter dhe te rinj
Sistemi i Entertainment Solutions eshte programuar qe te zbatohet IPTV ne rrjetet Ethernet. Mund te punoje me te gjithe televizoret e rinj te hoteleve te cilet kane te montuar STB, por me shtimin e STB mund te punoje me cdo televizor te vjeter ekzistues me hyrje HDMI si dhe scart ή video/audio. Sigurisht prania e televizoreve me hyrje HDMI preferohet sepse edhe permbajtja e shumices se kanaleve eshte HD , por edhe se funksionet e pergjitheshme te sistemit nepermjet menuse japin ne televizoret e dhomave nje figure te shkelqqyer HD ne te gjitha funksionet.

Your Cart

No products in the cart.

Free shipping on all orders over $75
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • Price
  • Description
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Krahaso